Wat gaan we doen?

Musea

Gevangenismuseum

Een theatervoorstelling in de openlucht op het binnenterrein van het gevangenismuseum. De gebouwen zijn het levensechte decor van dit bijzondere stuk die iedereen gezien zou moeten hebben. Combineer deze voorstelling met “Land van Weldadigheid”

Drents Museum

In eerste instantie zou je denken aan een gewone regionale museum. Niets is minder waar. Buiten de lokale tentoonstellingen brengen ze tijdelijke tentoonstellingen van Wereldklasse. Voorbeelden hiervan zijn “Het terracotta leger”, Toetanchamon en de tentoonstelling “Van Gogh in Drenthe”

Museum Valse Kunst

Het Museum Valse Kunst in Vledder, herbergt een intrigerende collectie nagemaakte kunst-werken. Dit unieke museum toont schilderijen en sculpturen die gemaakt zijn door meester-vervalsers en biedt inzicht in de geschiedenis van kunstvervalsing. Bezoekers kunnen leren over de technieken van vervalsers en de uitdagingen voor kunstexperts bij het ontdekken van bedrog.

De ProefKolonie

Foto: Henk Vondeling

1818. Ga 200 jaar terug in de tijd en beleef het verhaal van Johannes van den Bosch en de eerste kolonisten die in de Vrije Koloniën van Weldadigheid een nieuwe toekomst vonden.
Op deze unieke historische plek treed je in de voetsporen van de eerste kolonisten en ervaar je hun onvergetelijke verhaal via een unieke multimediale tijdreis, leuk voor jong en oud!

'zet alternatieve style voor bookzo aan Alternatieve instellingen voor Bookzo